Mijn naam is Tineke, geboren in 1983 en mama van Ylina en Ocean.

Het was een jaar of 5 geleden, dat ik voor het eerst hoorde over Primaire Reflexen. Een mama aan de schoolpoort vertelde een verhaal over een nichtje uit Italië met eet- en leerproblemen en een groeiachterstand. Na jaren medische onderzoeken kwamen ze bij een osteopaat terecht. Hij vertelde de ouders dat het kind actieve Primaire Reflexen had. Het meisje werd enkele keren behandeld. Ze groeide niet alleen fysiek, maar haalde een leerachterstand in en kon eindelijk vaste voeding eten.

Ik werd getriggerd, thuisgekomen ben ik gaan 'googlen' en kwam ik uit op verschillende soorten reflexintegratie. Omdat ik hou van snel, effectief en simpel zonder al te veel gedoe, kwam ik uit bij de methode van Margaret Mulder. Enkele weken later reed ik mijn dochter richting Antwerpen voor haar eerste behandeling. Het werd een traject met enkel downs, zo erg dat ik zelfs de laatste afspraak wilde afbellen. Inge legde me uit dat het een keten aan bewegingen is, dat het zonde zou zijn op te geven omdat de nog actieve reflexen de onder controle gebrachte reflexen weer zouden opwekken. Dus wij weer richting Antwerpen. Het was een pittig proces, maar het was het zo waard! In 4 maanden tijd haalde Ylina, mede dankzij een top logopediste, een leerachterstand in van 1 jaar. Ze kon zich veel beter concentreren in de klas. Dit was ook te zien aan haar schoolresultaten, wat haar meer zelfvertrouwen gaf. Motorisch bewoog ze niet meer houterig, ... en er waren nog veel meer positieve veranderingen na de RPRM® therapie.

Wauw, die mevrouw die deze therapie ontwikkelde, wilde ik wel beter leren kennen. Zo kwam ik terecht bij Margaret Mulder zelf. Ik kocht haar boeken en begon meer en meer in te zien en vooral zelf te voelen, hoe belangrijk het is om Primaire Reflexen onder controle te laten brengen.

 

All this time I was founding myself and I didn't know I was lost...

 

Na mijn behandelingen zat ik beter in mijn vel, kon beter emoties verwerken en kon weer voelen wat ik graag zou willen doen. Ik wilde graag deze therapie verder in de wereld brengen, begon de opleiding bij Margaret, oefende op vrienden en familie en de resultaten spraken voor zich.

In januari 2019 begon ik te werken als RPRM therapeut. Al vele kinderen en volwassenen hebben de voordelen van reflexintegratie en LEAP ontdekt.

Maar mijn interesse in kinesiologie blijft groeien. Ik volg niet alleen regelmatig extra modules via Topki, de school voor kinesiologie, maar ik start ook de RPRM® instructor cursus bij Margaret Mulder.

 

I can't tell where the journey will end, but I know where to start... guided by a beating heart.